Brakk armen under stevne

Brakk armen under stevne

Andreas Blomsnes (16) går for NM-medalje på hjemmebane.

I februar 2010 brakk Andreas Blomsnes armen under et brytestevne da motstanderen slo hodefall på ham. Tøffingen var ute i et halvt år, men nå er han definitivt tilbake og jakter medalje i klassen ungdom 63 kg.

- Jeg skal bryte så godt som jeg klarer. Helst vil jeg på pallen og jeg har en ganske god følelse for at det kan gå bra. I det siste har jeg blitt sterkere og teknikken er blitt bedre. Det skyldes blant annet treneren vår, Juha Koivunen. Han er en veldig bra trener, kan mye om grepene og lærer oss flere måter å ta grepene på. Jeg har f.eks. blitt mye bedre på å feste et skikkelig tett grep når jeg slår rulle, sier Andreas.

Bryter i ti år

Andreas var seks år gammel da han begynte å bryte.

- Det var onkelen min, Petter Aure, som tok meg med og jeg syntes det var artig, sier Andreas.

I årene etter har Andreas gjort det bra mot brytere i fylket, men han har slitt mer mot gode motstandere fra resten av landet. Beste resultat så langt er en tredjeplass i Kolbotn Cup i 2008. Andreas drar nytte av matching mot og samarbeid med brytere i Kristiansund. Der er det to brytere i samme vektklasse som han. I Molde må han ti kilo ned eller tjue opp når han sparrer.

Blir forbanna

Før en kampdag begynner Andreas å fokusere allerede uker i forveien.

- For å få tenning på matta så tenker jeg på noe som har gjort meg forbanna, sier han.

Brytere som møter Andreas kan få seg en overraskelse, for han har nemlig blitt mer og mer venstrehendt i brytingen sin det siste året.

- Det er mange som ikke er vant til å møte noen som bryter med venstresida, sier Andreas.


Email facebook twitter LinkedIn