Sølv i veteran VM

Sølv i veteran VM

Molde bryteren Stein Bækkelund tok sølv under veteran VM I Athen.

Stein Bækkelund fra Molde Atletklubb tok sølv i sin klasse i veteran-VM i bryting Athen i helga. Bækkelund deltok i klasse 76 kilo for utøvere mellom 56 og 60 år med 15 innveide i klassen. Han slo grekeren Georgios Papageorgiou 10-1 i kvalifiseringskampen og banket Baasanchuluun Sodnomdarjaa fra Mongolia 8-0 i kvartfinalen.

I semifinalen møtte Bækkelund russeren Ramil Satdarov. Dette ble en jevn kamp som endte 4-4, og som Molde-bryteren til slutt vant på poeng for et bedre grep. I finalen søndag ettermiddag var Anatolii Soroka motstander. Ukraineren vant også de 2 forrige VM-titlene og ble for sterk for Bækkelund. Til slutt sto det 0-8. Det var rekordmange deltakere med 800 innveide fra 44 land. Neste år blir stilartene delt opp med fristil og Kvinner i Polen og Gresk-Romersk i Finland.

Stein Bækkelund har vært aktiv i brytesporten i over 30 år, som utøver, trener og leder. I fjor fikk han Norges Bryteforbunds fortjenstmedalje.

Omtale fra mesterskapet kan du lese i Mattekanten.no: http://bladet.mattekanten.no/8-2015.pmd/HTML/files/assets/basic-html/index.html#14

Foto: Ove Gundersen


Email facebook twitter LinkedIn