- Brytesporten mot nye høyder

- Brytesporten mot nye høyder

En hilsen fra brytepresident Tom Holmen til NM-deltakere og publikum.

Vi må 20 år tilbake i tid for å finne forrige storhetstid for norsk bryting. Etter å ha vært nede i en bølgedal har bryte-Norge bestemt seg for igjen å løfte seg mot nye høyder. For å få til det måtte de tenke helt nytt. Jeg har vært så heldig å bli valgt til ny president og gjennom det fått oppgaven med å lede den nye satsningen.

En nøkkel ligger i å få hele bryte-Norge i arbeid. Det ligger masse kompetanse i organisasjonen som må opp og frem. En annen nøkkel ligger i å tørre å satse i alle ledd. Det er ansatte heltids trenere både på herre og dame landslaget. Vår siste store brytestjerne, Fritz Aanes, har blitt landslagstrener for ungdom og junior. Han får der assistanse fra Eren Gjæktvik fra Kristiansund.

De sportslige resultatene begynner allerede å komme. Vi går nå inn i en periode med OL-kvalik og vi har allerede tre-fire mannlige og to kvinnelige utøvere som kan klare å kvalifisere seg. Nylig vant Maja Erlandsen gull i EM. Ungdom- og juniorbryterne har virkelig løftet seg. Under en turnering i Østerrike nylig ble laget nummer to bak USA blant elleve nasjoner.

Det er mange år siden vi hadde så mange talentfulle brytere. Årets NM for ungdom og junior blir derfor svært spennende med flere regjerende nordiske mestere. Det kommer til å bli knallharde kamper i alle vektklasser og det vil garantert bli vist mye flott bryting. Mange av favorittene kommer fra Molde og Kristiansund.

Molde Atletklubb har stolte tradisjoner og spiller en viktig rolle i den nye satsningen til norsk bryting. Jeg ønsker dere lykke til med årets NM arrangement.

Alle er herved oppfordret til å komme og se på topp idrettsprestasjoner.

Tom Holmen

President i Norges Bryteforbund


Email facebook twitter LinkedIn