NM. Ungdom og Junior, Fredrikstad.

Første dag av NM er over. Ungdomsbryterne var i ilden, og for Molde Atletklubb ble det en stor dag. Vi stilte med kun èn bryter,

Fredrik Sjøholt Morsund som levde opp til forventningene, selv om han er førsteårs ungdomsbryter. Etter den første kampen så det mørkt ut etter tap mot Braatt sin bryter Ole Martin Mundal.

Det ble et knepent tap 0-1 og 0-1, dette fordi han var litt avventende passiv, og tydeligvis ikke hadde slått på den store motoren han innehar.

Neste kamp ble en helt annen. Starten var noe ruskete, men han svarte med fallseier senere i den første omgangen mot Jon Martin Hestnes fra Oslo BK.

Unge Morsund startet tregt i sin tredje kamp også. Fredrik måtte vinne på fall for å avansere til finale, så det var et stort press på ham.
Etter tap i den første periode, snudde Fredrik virkelig på flisa og vant på fall i andre periode.

Finalekampen mot årets Norgesmester i 15 årslkassen Khaled Cedra fra Braatt, ble en triller. Fredrik startet flott og vant første periode overbevisende 9-1, etter et flott omvendt livtak som ga ham 5 poeng! I andre periode sto det 0-2 til Braatt bryteren helt til slutt. Fredrik ble snytt for et trepoengskast helt på slutten av omgangen fordi dommeren mente at tiden var ute. Poeng skal alltid bli gitt når grepet er påbegynt om det så er 1 sekund igjen av perioden. Den tredje perioden ble en rysare, og en stillingskrig. Cedra fikk første poeng, men Fredrik rodde seieren i land, og vant 2-1.

På søndag deltok vi med en bryter i Junior NM.

Henrik Gjelsten, junior 74kg. fikk en god start i første kamp, og vant på fallseier over Andreas Stensen, Lambertseter Bk. Senere ble det poengtap mot Fredrik Lund, Tønsbergkameratene, og falltap mot Phillip Andreassen, Tønsbergkameratene. Dermed gikk han ikke videre i gruppekampene og ble nr.11 av 19 brytere.

Vi Gratulerer, Norsk Mester Ungdom 76kg, Fredrik Morsund!