Internasjonal bryteturnering, Cartusia

Fredrik Sjøholt Morsund fikk en andreplass denne helgen i en internasjonal turnering som ble avholdt i Gdansk, Polen.

Fredrik(16) deltok for landslaget i klassen Cadet 85kg. I første kamp vant han på poeng 4-0 0g 6-0 mot Wolek Kacper, Polen. Fredrik sier han kom noe treigt igang, men fikk opp tempoet og vant en konfortabel poengseier. I neste kamp mot Romas Fridrikas, Lithauen, måtte han slite litt mer men vant en grei poengseier 2-0 og 2-0 . Dermed ble det finale mot Awramcew Wladimir, hviterussland. Dett ble en meget jevn kamp da Fredrik i første periode ble dømt ned i parterre etter 1 minutt og 30 sekund for å forsvare seg liggende. Her måtte han gi tapt på en rulle og fikk 2 poeng mot seg og tapte første periode(2 min) 0-2. I andre periode ble det like jevnt i stående bryting de første 1 min. og 30 sekund, men Fredrik fikk fordelen da hviterusseren ble dømt i parterre(stå på alle fire) og muligheten til å score poeng. Fredrik satset på en rulle i de 30 sekundene han hadde til rådighet men klarte ikke å overliste motstanderen som sto imot og dermed fikk selv 1 poeng for dette og vant 2 periode med 1 poeng. Dermed ble det bare 2 perioder og et knepent pongmessig tap for Fredrik. Fredrik synes dette var en ok kamp, men misfornøyd når det likevel var så nære en seier. Ca 100 deltakere fra 7 land. Neste oppgave for Fredrik en landslagsturnering i Serbia første helgen i juli. Molde Atletklubb sin trener Juha Koivunen var assistenttrener på denne turneringen.

Gdansk, Polen. 3-6 Juni. Cadet landslaget.