Ønsker du å begynne med bryting?

Ønsker du å begynne med bryting?

VELKOMMEN til vårt eget klubblokale på Gamle Kvam Skole. Bli kjent med verdens eldste og tøffeste sport.!

 

Vi tilbyr et åpent og inkluderende miljø som gir barn mulighet for opplevelse av mestring, kameratskap, trygghet og varig idrettsglede. Gjennom brytetreningen oppnår du smidighet, styrke, hurtighet, selvkontroll, god balanse og koordinasjon.

 - INGEN IDRETT TRENER KJÆRNEMUSKULATUREN MER ENN EN BRYTER!

Oppstart av ny bryteskole, jenter og gutter 7 - 10 år, hver mandag fra mandag 5 Januar kl.17.30 - 18.30. Bryteskole for jenter og gutter 10 - 13 år, hver Torsdag kl.17.30 - 18.30 fra Torsdag 8 Januar.

Trenere på bryteskolen er Erik Magnus Langset(ansvarlig) mob:90130196, Andreas Blomsnes og Harald Aure.

Er du over 13 år og ønsker å starte med bryting, møt opp på ordinær trening sammen med viderekomne aktive i alle aldersklasser, Mandag, Tirsdag, Onsdag og Torsdag kl. 18.30 - 20.00 Fredager kl.17.30 - 19.00 Hovedtrener er Aleksandr Visnjakovs.

Møt opp på Gamle Kvam skole og se om dette er noe for deg!. Gratis første treningsuke!

 

FØRST LITT OM BRYTING SOM IDRETT.
Bryting er en breddeidrett som øver styrke, selvkontroll, koordinasjon i form av idrettslig kampsport. Kort fortalt handler det om å utføre brytegrep og unngå at motstanderen får utføre grepene. Det kjempes om å bli best av tre omganger per kamp. Ved hjelp av brytegrepene gjelder det å få motstanderens skuldre i matta – kampen blir da avgjort som fallseier - uansett omgang. Lykkes ikke dette vinnes omgangene på poeng.

Alle deltagere konkurrerer på likt nivå - det vil si at bryterne er inndelt etter alder og vekt - i tillegg til kjønn.

BRYTING I TRYGGE RAMMER.
Det er verken lov til å slå, sparke, klore, bende, etc. i bryting og fokus på sikkerhet er alltid til stede. Trening og stevner foregår under treners/dommers oppsyn som påser at alt går riktig for seg. Bryterne lærer seg smidighet og fallteknikk samt fokus på skadeforebyggende øvelser - som god oppvarming. Alt dette fører til at det er meget få skader i bryting, langt færre enn masseidretter som håndball og fotball.

For nybegynnere og bryteskole er treningen hovedsakelig basert på leke- og bryterelaterte øvelser som styrker barnas motorikk og koordinasjonsevne. På de større partiene baseres treningen mer på brytegrep, styrke og kamptrening. Det er få idretter som trener hele kroppen i den grad som bryting gjør: Styrke i alle muskelgrupper, balanse, smidighet, utholdenhet, hurtighet og ikke minst vilje.

Bryting er en utpreget vinteridrett og lar seg derfor fint kombinere med andre idretter der fysisk mestring er en forutsetning. Vi har lang erfaring med å tilby bryting som tilleggstrening for andre idretter som feks. fotball, håndball og alpint.


Email facebook twitter LinkedIn