Nasjonalt brytestevne i Fuglsethallen

Henrik Gjelsten har stålvilje. Han begynte med bryting som 14-åring. De tre første åra tapte han alle sine kamper. Men så snudde det.

 

 
 Fra Romsdals Budstikke:

Henrik Gjelsten har stålvilje. Han begynte med bryting som 14-åring. De tre første åra tapte han alle sine kamper. Men så snudde det.
 
Lørdag møttes om lag 60 brytere fra Kristiansund, Ålesund, Klæbu og Molde til nasjonalt brytestevne i Fuglsethallen. Der ble Henrik nummer 3 i klasse 69 kilo.
Takker trenerne.
Henrik Gjelsten er 17 år, bryter for Molde Atletklubb og er elev ved Molde vgs. I høst vant han sin første kamp og ble kretsmester. Han gir trenerne og klubbmiljøet mye av æren for at han ikke ga opp tross slitet og seierstørken.

– Trenerne i klubben har stått på, støttet meg når jeg trengte det og gitt meg gode tips til hvordan jeg skulle bli bedre. Molde Atletklubb er et prakteksemplar av en klubb. Vi har et veldig godt miljø og flinke trenere som oppmuntrer, motiverer og får fram konkurranseinstinktet hos bryterne, forteller han til Romsdals Budstikke. 

– Var du ikke fristet til å gi opp siden du hadde så mye motgang? 
– Jeg har et sterkt vinner- instinkt, og det var aldri aktuelt for meg å gi opp på tross av all motgangen. Men det har krevd mye trening og sjøldisiplin. Jeg trener tre ganger i uka og tar joggeturer med bikkja av og til og har aldri skulket ei trening uten at jeg har vært sjuk.
– Et forbilde.
Trener og sportslig leder i Molde Atletklubb, Stein Bækkelund, berømmer Henriks stå på-vilje:

– Med sin stå på-vilje er han et eksempel for andre som har motgang i idretten. Han ga ikke opp sjøl om tapene etter hvert ble mange. Det står det stor respekt av. Det var et stort øyeblikk ikke bare for ham, men også for oss da han endelig klarte å vinne sin første kamp og bli kretsmester i høst. Etter det har han vunnet flere kamper. Han er også flink til å hjelpe og støtte de yngste i klubben og bidrar sterkt til det gode klubbmiljøet.
– Gror godt.
Stig André Berge fra Oslo Bryteklubb deltok i OL i Beijing i fjor. Lørdag fulgte han stevnet som gjestetrener for Kristiansund-klubben Braatt. Han lot seg imponere over kvaliteten på utøverne:

– Mange av de unge bryterne har et stort potensial. Jeg ser at klubbene her gjør en god jobb. De har flinke trenere som klarer å få fram talentene. Det er tydelig at det gror godt i brytesporten i Møre og Romsdal, sier han til Romsdals Budstikke.
– Godt fornøyd.
Stevnet lørdag var noe amputert i forhold til 2007 og 2008 da det var nærmere 100 deltakere. Trener Stein Bækkelund i Molde Atletklubb var likevel fornøyd:

– Klubbens brytere viste framgang i forhold til de skarpeste konkurrentene. Det var også flere jevne kamper for noen av våre uten at de nådde helt opp. Enkelte av klubbens beste fikk ikke delta, noe som blant annet skyldes at AK 45 fra Trondheim skulle komme med mange utøvere, men de valgte å konkurrere et annet sted. Dette var en god oppkjøring foran neste stevne som går i Bodø 7. februar. 
Even Jensen ble nummer tre i sin klasse, mens Harald Aure og Fredrik Sjøholt Morsund begge ble nummer to i hver sin. 

Eirik Aure, Eirik Sandblåst Hoem, Emil Eilertsen Karlsnes, Martin Furnes, Marius Dahl, Anders Iversen, Dani K. Raknes-tangen, Daniel Flesken og Astrid Tautra Stavik fra Molde Atletklubb vant sine klasser i knøttebryting. 

Email facebook twitter LinkedIn