Nordisk Mesterskap 2011 Tallin, Estland

Nordisk Mesterskap 2011 Tallin, Estland

Fredrik Sjøholt Morsund vant sølv i Nordisk Mesterskap for ungdom i bryting som ble arrangert i Kaleva sportshall, Tallin Estland denne helga.

Fredrik vant sin første kamp på poeng 3-0 og 3-0 mot Leons Morozovs, Latvia. Deretter vant han på poeng 3-1 og 3-2 mot årets Norgesmester Anders Malmstrøm. Dette bar rett til finale mot Felix Baldauf fra Kristiansund. Etter å ha vunnet over Felix under Norsk mesterskap for ungdom tidligere i vår, måtte han se seg slått på poeng 0-3 og 0-7.

Norge sikret seg 5 medaljer i ungdom og juniorklassen (3 gull og 2 sølv). Sølv til Fredrik var i overkant av det vi kunne håpe på og det var spennende og sitte ringside under kampene for hovedtrener Juha Koivunen og Sportslig leder Stein Bækkelund. Det var 9 brytere i denne vekta (85kg) fra Finland, Sverige, Latvia og Estland. I tillegg så deltok brytere fra Litauen og Danmark under lørdagens Nordisk.

Søndag er det Nordisk for Kvinner/ungdom og senior menn.Sølv i Nordisk til Molde Ak. har vi ikke hatt siden Geir Bækkelund fikk sølv i juniorklassen i 1975.


Email facebook twitter LinkedIn